botoks1Šta je botoks  za kosu?

Kosa se tretira jakim koncentratom aktivnih sastojaka,a to su: kavijar ulja,vitamini B5 i E i kolagen kompleks. Glavna sposobnost ovog tretmana je da, da vlažnost suvoj i oštećenoj kosi,popravlja je i popunjava ispucale krajeve.

Da li botoks za kosu na bilo koji način oštećuje kosu?

I sama sam bila skeptična, jer imam dugu i blajhanu kosu. Hoće li botoks dodatno oštetiti moju kosu? Odgovor je – NE. Botoks za kosu nimalo ne oštećuje kosu. Mojoj beživotnoj i krtoj kosi botoks za kosu vratio je vlažnost i elasticnost. Krajevi su bili ispucali i neretko je dolazilo do tkv. hemijskog šišanja kose. Botoks za kosu je popunio dobar deo ispucalih vlasi. Naravno,botoks za kosu nije čaroban i nije moguće učiniti ne moguće. Ipak, sam 5 godina,svakog meseca sama blajhala svoju kosu. Botoks za kosu je vratio mekoću punoću i volumen mojoj kosi.

Kako se radi botoks kose?

Posle dugog razmišljanja, zakazala sam svoj termin kod frizera. Pažljivo sam pratila svaki njegov postupak. Tretman počinje pranjem kose specijalnim šamponom koji otvara folikul dlake kose,da bi botoks  efikasnije prodro u samu vlas kose. Posle šamponiranja, prosušio je moju kosu do nekih 80%. Botoks za kosu se nalazi u ampulama iz kojih se izvlači specijalnim špricem, ne sme doći u kontaktu sa vazduhom, jer dolazi do hemijskih reakcija i gubi svoja svojstva. Brzim pokretima je nanosio botoks na moju kosu i rasčešljavao najgušićim češljem koji postoji u salonu. Pramen po pramen. Kad je naneo botoks i na poslednji pramen kose, peglom za kosu je  prelazio polako preko svakog pramena.

Moja pomisao: pegla na mojoj kosi??? O,ne!!! Ali, to nije obična pegla. To je hladna pegla za kosu, zagreva svega 16 stepeni C, ali bitni su njeni infracrveni zraci, koji dodatno otvaraju folikul dlake i lepe botoks za svaku vlas. Završismo i deo sa infracrvenim zracima. Sakupio je moju kosu prikačio je šnalom i idemo ispod haube. Na 60 stepeni, 20 minuta, jer toplota dodatno podstiče da botoks prodre najdublje u samu vlas. Posle 20 minuta ispod haube, sledi ispiranje kose. Ispiranje, ne pranje! Nakon dobrog ispiranja, naneo je specijalnu masku za kosu za didatnu hidrataciju kose, koju je ostavio da deluje 15 minuta. Posle dobrog ispiranja maske, opet je prosusio moju kosu i jos jednom svaki pramen prešao infracrvenom peglom. Na kraju lepo isfenirao moju kosu.

Botoks za kosu je vratio život mojoj kosi! Moja kosa je bila mekana kao svila, imala osecaj punoće, elasticnost vlasi i 90% manje ispucalih krajeva! Tretman botoksom sam ponovila jos dva puta, svaki na po nedelju dana! Preporuka je raditi botoks kose jednom u dva meseca. Hvala frizerkom salonu “NESHA” u Leskovcu!

 

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/01/botoks1.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/01/botoks1-150x150.jpgadminNega i lepotaŠta je botoks  za kosu? Kosa se tretira jakim koncentratom aktivnih sastojaka,a to su: kavijar ulja,vitamini B5 i E i kolagen kompleks. Glavna sposobnost ovog tretmana je da, da vlažnost suvoj i oštećenoj kosi,popravlja je i popunjava ispucale krajeve. Da li botoks za kosu na bilo koji način oštećuje kosu? I sama...