Često nije veoma lako izabrati boje za zidove, pogotovo ako sami uređujemo enterijer i ne unajmljujemo dekoratera. Za početak, ne bi bilo loše da svoj uređeni ambijent fotografišete i u nekom od dostupnih programa za obradu fotografije promenite boje za zidove u željenu nijansu, kako biste videli da li je ona pun pogodak. Ukoliko tek počinjete dekoraciju, sigurno krećete od zidova, te treba odrediti stil u kom ćete uređivati.

Moderan stil

Pod modernim stilom podrazumeva se nameštaj jednostavnih linija i dve do tri boje koje će se naći u enterijeru, te boje za zidove morate birati kao osnovu čitavog ambijenta. Ako se odlučujete za bež nijanse, gledajte da budu što svetlije i neutralnije, kako bi svi elementi prostorije došli do izražaja. Bež boje za zidove najpre pominjemo jer se danas mnogi enterijeri uređuju u kombinaciji ove i braon boje, te prostoriju možete osvežiti i jednim braon zidom. S druge strane, standardna bela ili nijanse sive boje za zidove mogu istrpeti gotovo sve, te razmislite i ovoj kombinaciji ako želite da istupite iz, sada već klasičnih, krem tonova.

boje

Vintidž dekoracije

Mnoštvo retro detalja, ramovi za slike u viktorijanskom stilu, ruže kao motiv na tekstilu, prerađene fotelje i stočići samo su neki od elemenata vintidž dekoracija, koje se najbolje slažu uz pastelne nijanse bež, roze ili plave boje za zidove. Kako ovakvi ukrasi odvlače pažnju, imajte na umu da izabrane boje za zidove moraju biti što neutralnije, kako bi se postigao sklad i kako ambijent ne bi delovao kao zatrpan starim stvarima. Cilj retro stila nije da prostorija deluje kao magacin odbačenih stvari, već da doda patinu i toplinu enterijeru, te obavezno birajte neupadljive boje za zidove, kako bi ostali detalji došli do izražaja.

Boje za zidove u minimalističkom trendu

Minimalizam je i kod nas već odavno stupio na velika vrata, te su prostorije bez ikakvih detalja, nameštaj oštrih linija i crno-bele boje za zidove postale svakodnevica. Ako želite da ipak malo istupite iz ove klasike, ulepšajte enterijer uz pomoć nijansi sive ili mat plave boje za zidove i primetićete ogromnu razliku. Ove boje se slažu uz crno-bele kombinacije i osvežavaju prostor, te možete pokušati sa njima. Za sve one koji žele bež nijanse boje za zidove u crno-belim prostorijama evo i saveta: nikako. Krem je dozvoljena kao kombinacija isključivo sa braon nameštajem ili bež detaljima, dok u crno-belom enterijeru jednostavno deluje kao da su Vam zidovi prljavi. A to niko ne želi, zar ne?

Za ljubitelje jarkih nijansi

Za one koji vole upečatljive boje za zidove, savet je sledeći: obavezna je njihova kombinacija sa tamnijim bojama nameštaja (najbolje crnom) ili pak čisto belom, prelazne nijanse ne dolaze u obzir. Narandžasti tonovi boje za zidove mogu osvežiti prostor i dodati Vam energiju, ako je ambijent rešen po principu jednostavnih linija. Ovakve nijanse dobre su za kuhinju ili trpezariju, ali u dnevnoj sobi već mogu biti previše. Slično važi i za kupatilo, gde tonovi zelene boje za zidove mogu dodati vedrinu ovoj, u većini slučajeva potpuno zatvorenoj prostoriju, i u istu uneti svežinu.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/10/boje.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/10/boje-150x150.jpgadminenterijerČesto nije veoma lako izabrati boje za zidove, pogotovo ako sami uređujemo enterijer i ne unajmljujemo dekoratera. Za početak, ne bi bilo loše da svoj uređeni ambijent fotografišete i u nekom od dostupnih programa za obradu fotografije promenite boje za zidove u željenu nijansu, kako biste videli da li...