Ako pravite manje venčanje i ne smatrate sebe konvencionalnim parom, ovo je članak za vas. Naime, sav haos koji prati izbor torte za svadbe vas može zaobići u širokom luku, jer se može odlučiti za alternativne i drugačije verzije ovog, najvažnijeg slatkiša u životu.

Pitate se kako? Izuzetno je jednostavno. U mesto da birate izgled torte za svadbe u manjoj formi ili na samo jednom spratu, svojim gostima možete poslužiti i nešto mnogo originalnije.

Palačinke, palačinke…

Za sve ljubitelje palačinki evo sjajne vesti – torte za svadbe pravljene od njih!

Naime, američki poslastičari došli su na ideju da torte za svadbe dobiju sasvim drugačiji izgled, te su se rešili da umesto kora iskoriste palačinke. Možete birati prave, debele američke palačinke ili se odlučiti za tanju varijantu, kakva se najčešće pravi kod nas – izbor je na vama.

Torte za svadbe od palačinki dekorišu se sladoledom, kremom, šlagom i sirupom od bobičastog voća, a trik je u tome da izgled torte za svadbe bude takav da se na prvi pogled vidi od čega je pravljena. Dakle – bez gornjeg sloja!

Torte za svadbe od raznih pita

Po sistemu torte za svadbe od palačinki, napravljene su i torte od raznih pita, koje se slažu na spratne tanjira kako bi odavale utisak prave torte za svadbe na spratove.

torte svadbene

I ovde možete birati klasične američke verzije pite sa voćem ili u formi kruga praviti domaće pite – izbor je vama, bitno je samo da izgled torte za svadbe od pita bude takav da se one poslažu u spratove. Ni ove torte za svadbe nemaju gornji slojevi, tako da se pečenjem pite završava i pravljenje torte.

Kuglice i kapkejkovi

Veoma popularni kao dodatak torte za svadbe ili kao njen verni pratilac na dezertnom ili stolu za mladence, kapkejkovi i kuglice na štapićima sada mogu u potpunosti činiti izgled torte za svadbe. Poređane po spratovima, kuglice uspravno postavljene mogu biti u istoj ili različitim bojama, te delovati veoma impresivno.

Isto važi i za torte za svadbe od kapkejkova poređanih po spratovima, za koje je najbolje da dođu u istoj boji kako se ne bi na prvi pogled prepoznalo da su u pitanju kolači, a ne torta.

Ipak, ako birate ovakav izgled torte za svadbe, budite posebno pažljivi koju poslastičarnicu birate da vam ove slatkiše napravi. Razlog zbog kog treba špotražiti prave profesionalce u ovom poslu je taj što svi kolači moraju biti istog oblika, kako izgled ove nekovencionalne torte za svadbe ne bi bio neujednačen, što važi i za torte za svadbe pravljene od kapkejkova i za one koje formiraju slatke kuglice na štapićima.

Torte za svadbe od sladoleda? Može!

Možda vam se sladoled kao sastojak torte za svadbe, bilo u letnjem ili zimskom periodu, ne čini kao dobra ideja jer se brzo može otopiti i učiniti da vam torta nestane pred očima, ali vas moramo razočarati i reći vam da niste u pravu.

Naime, torte za svadbe pravljene od različitih slatkiša sa sladoledom u čašicama i poređanih na spratove, koji simuliraju izgled prave torte za svadbe, dosta je sličan tortama od kapkejkova ili kuglica – jedino što ovde na red dolazima svima omiljena ledena poslastica.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/03/torte-svadbene.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/03/torte-svadbene-150x150.jpgadminReceptiAko pravite manje venčanje i ne smatrate sebe konvencionalnim parom, ovo je članak za vas. Naime, sav haos koji prati izbor torte za svadbe vas može zaobići u širokom luku, jer se može odlučiti za alternativne i drugačije verzije ovog, najvažnijeg slatkiša u životu. Pitate se kako? Izuzetno je jednostavno....