seks i ljubav izvan brakaBrak je zajednica koja zahtijev puno , truda i odricanja . Upravo zbog toga , vrlo je važno da budete spremni i sigurni u svoju veliku odluku . No kako znati kada si zaista spreman za brak ? Postoje tri pitanja koja bi pre ulaska u brak trebali postaviti sami sebi , a vaši sopstveni , iskreni odogovori će vam otkriti sve

1. Je li vam sreća vašeg partnera najvažnija?

Želite li saznati tajnu sretne veze i brak? Ona postoji kada oba buduća supružnika sreću svoga partnera stavlaju ispred svoje.

U ovoj tezi ne postoji nikakva filozofija, niti duboka poruka već činjenica da dve osobe jedna drugu žele učiniti srećnom. Zašto bi ikada želi o napustiti osobu koja je svoj život posvetila tebi i tvojoj sreći?

2. Zašto volite partnera?
‘Zato što ga jednostavno volim’, je najgori odgovor koji si možete dati. Ako je vaš odgovor takav, znači da emocionalno još uvek niste spremni za brak te da još uvek ne razumete značenje ljubavi.

Suprotno uvaženom mišljenju, leptirići u stomaku i ushićenje koje osećate prema partneru na početku veze ne predstavljaju ljubav i oni će s vremenom nestati. No to ne znači da je i vaša ljubav nestala, već da je ona tek tada isplivala na površinu.

Ako vas partner čini srećnom osobom, na vama je da si otkrijete zašto, tek tada ćete biti sigurni da li su vaši osećaj i namjerei iskreni.

3. Da li ste spremni na život u kojem ćete dopunjavati jedan drugog?

Život u zajednici drugačiji je od onog koji ste vodili pre braka. Pitanje koje si morate postaviti glasi – hoće li život kakav želite voditi, koji vas usrećuje i koji osećate da morate voditi biti takav iu braku?

Drugim rječima, jesu li planovi i način života vas i vašeg partnera isti i jeste li se spremni odreći svojih stavova i prihvatiti tuđe. To mogu biti manje životne stvari poput gde ćete živeti, ali i puno veće poput one o planovima oko dece i religijskih stajališta.

Najbolji način da odgovorite na ovakva važna i velika pitanja je razgovor s partnerom. Ako se pre braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno ‘da’ to se neće promeniti preko noći, već se može samo pogoršati.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/11/seks-i-ljubav-izvan-braka.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/11/seks-i-ljubav-izvan-braka.jpgadminseks i ljubavBrak je zajednica koja zahtijev puno , truda i odricanja . Upravo zbog toga , vrlo je važno da budete spremni i sigurni u svoju veliku odluku . No kako znati kada si zaista spreman za brak ? Postoje tri pitanja koja bi pre ulaska u brak trebali postaviti...