U ovom članku saznajte zašto i kako se koristi ricinus za trepavice, kakva su iskustva gde kupiti i kako izabrati najbolje ulje…

Imate retke trepavice? Pitate se šta možete učiniti kako bi porasle i postale guste? Ako razmišljate o kozmetici, sigurno ste svesni toga da je skupa i puna hemikalija. Operacija? To sigurno ne dolazi u obzir. Dakle, šta vam preostaje? Sigurno postoji neki prirodan proizvod za rast trepavica koji neće biti mnogo skup a može vam biti od pomoći. Da, postoji. U pitanju je ricinusovo ulje.

Kada je reč o ulju ricinusa, ono što je odavno poznato jeste da je on prirodni laksativ. Ali osim toga, ricinusovo ulje je čudotvorni lek za rast trepavica.

ricinusovo ulje za trepavice

Dakle, osobe koje bi želele da imaju gušće trepavice konačno imaju rešenje za svoje probleme – ulje od ricinusa. Ricinusovo ulje podstiče rast dlake pa se koristi za gušći rast trepavica i njihov ponovni rast, u slučaju neke nezgode zbog koje ste ih izgubili.Isto tako se može koristiti i za obrve i kosu.

Pa, šta čekate? Trk u prodavnicu zdrave hrane po ricinusovo ulje koje će učiniti vaše trepavice jakim i lepim.

Zašto je ricinusovo ulje dobro za trepavice ?

Ricinusovo ulje je bogato E vitaminom i drugim proteinima i mineralima. Ono ima antigljivična i antibakterijska svojstva koja redovnom upotrebom, pomažu u rastu i jačanju folikula dlake. Ulje sadrži trigliceride masnih kiselina zajedno sa rinoleičnom kiselinom, zbog čega je ulje ricinusa izuzetan antiupalni agent.

Kako se ricinusovo ulje koristi za trepavice ?

Sada kada znate sve o dobrobitima čudotvornog ricinusovog ulja, treba da znate kako ga možete iskoristiti za  trepavice. Ali, pre toga, treba da znate i kako da odaberete najbolje ulje ricinusa. Jako je važno da za trepavice koristite čisto, prirodno, hladno ceđeno ili hladno obrađeno ulje. Na tržištu ćete naći puno varijeteta, jedno od njih je industrijsko ulje koje za razliku od prirodnog ne biste trebali da koristite.

Ricinusovo ulje na trepavice je najbolje naneti uveče pre spavanja. Kako biste dobili najbolje rezultate, pratite ove korake:

  • Prvo, operite lice i oči običnom vodom pa utapkajte peškirom.
  • Zatim, čistu četkicu od maskare umočite u ulje ricinusa (sklonite višak kapljica) i namažite na trepavice, počevši od unutrašnje ivice oka.

Važno je da ulje stigne do korena trepavica, pa ga nanesite precizno. Ponovite isti postupak na drugom oku. Ako vam se ulje razmaže ispod očiju, uklonite ga štapićem za uši. Ujutru dobro operite trepavice. To je važno kako vam šminka ne bi curila od viška ulja u trepavicama. Ponavljajte postupak svake večeri.

Drugi način za nanošenje ulja ricinusa na trepavice

  1. Glicerin i belance

Mešavina glicerina i belanca (oko dve kapi) se može iskombinovati sa uljem ricinusa pre nanošenja na trepavice. Ova mešavina će učiniti vaše trepavice gušim, jačim i dužim, pošto belance sadrži puno proteina i isto tako deluje i na rast kose.

  1. Maslinovo ulje

Kako biste pojačali lekovita svojstva ulja ricinusa, možete ga iskombinovati sa maslinovim uljem i tako naneti na trepavice. Maslinovo ulje je poznato po tome što je dobro za rast kose jer sadrži puno proteina i minerala.

Bilo da ga nanosite samo ili u kombinaciji sa drugim proizvodima, ricinusovo ulje zaista utiče na rast trepavica. Njegova prirodna svojstva čine ga odličnim izborom kada je reč o lepim trepavicama. Sada više ne morate da brinete o retkim trepavicama!

Sada kada znate kako se koristi ricinusovo ulje za trepavice i koliko je dobro, zanima nas da li ćete ga isprobati. Podelite vaša iskustva sa nama.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/11/ricinusovo-ulje-za-trepavice.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/11/ricinusovo-ulje-za-trepavice-150x150.jpgadminNega i lepotaU ovom članku saznajte zašto i kako se koristi ricinus za trepavice, kakva su iskustva gde kupiti i kako izabrati najbolje ulje... Imate retke trepavice? Pitate se šta možete učiniti kako bi porasle i postale guste? Ako razmišljate o kozmetici, sigurno ste svesni toga da je skupa i puna hemikalija....