mrsavljenjeDa biste smršali, treba vam mnogo više od vežbanja i dijete. Ako želite da skinete mnogo kilograma, morate da promenite i svoje ponašanje.

PONEDELJAK: MUDRO UPRAVLJAJTE SVOJIM VREMENOM

Jasno je da ste zauzeti, ali da li ste zauzeti baš toliko? Morate dobro razmisliti o načinu na koji trošite svoje vreme. Promislite o tome i shvatićete koliko vremena provodite gledajući televiziju i radeći neke druge nebitne stvari. Evo šta treba da radite da biste se bolje organizovali:

– Kombinujte stvari (spakujte ručak za sledeći dan dok se večera kuva)
– Rasporedite obaveze (nešto mogu da urade i vaša deca i vaš suprug)
– Napravite realističnu listu obaveza (prvo uradite najvažnije stvari, a manje važne poverite drugima)

UTORAK: PRATITE RASPORED JEDENJA

Svako ko je hteo da smrša preskočio je nekad obrok. Ali to ne bi trebalo da radite. Potrebna vam je redovna količina hranljivih materija kako biste dobro funkcionisali. Jedite redovno i kadgod ste zaista gladni, a hranu kupujte kada ste siti, jer ćete tada kupovati zdraviju hranu. Probajte da jedete na svaka četiri sata.

SREDA: OGRANIČITE JEDENJE SAMO NA KUHINJU ILI TRPEZARIJU

Jedenje van kuhinje i trpezarije se ne preporučuje, jer se tako razvijaju loše navike (jedenje ispred laptopa ili ispred televizije). Jedite u kuhinji ili trpezariji i to samo kad ste stvarno gladni i izbegnite kokice i druge grickalice ako gledate film kod kuće, jer jedenje bez razmišljanja o tome što jedete može samo da vam odmogne.

ČETVRTAK: NEMOJTE DA RADITE NIŠTA DRUGO DOK JEDETE

Mutitasking je poželjan u kancelariji, ali nije dobar kada se radi o hrani. Ako radite druge stvari pored toga što jedete – vozite ili čitate vesti, manje ćete obraćati pažnju na to koliko ste pojeli. Potrudite se da ne radite apsolutno ništa drugo dok jedete kako biste mogli da mislite o onome što unosite u sebe.

PETAK: NAĐITE PODRŠKU

Nemojte da vodite sami bitku protiv kilograma – osim ako ne želite da otežate sebi. Istraživanja su pokazala da ćete lakše smršati ako dobijete podršku od bliskih ljudi. Drugi možda neće znati sami kako da vam pomognu, ali ih vi možete naučiti. Recite im šta tačno treba da rade. Pitajte ih da prošetaju sa vama posle večere ponedeljkom i sredom ili da vam daju hranu u malim posudama.

SUBOTA: PREUZMITE KONTROLU NAD SVOJIM MISLIMA

Samo mesto na kojem se nalazite može vam probuditi želju za hranom, ali te misli možete oterati od sebe ako niste zaista gladni. Ako svaki put kada vidite reklamu za kolače pojedete neki kolač, to sigurno ne znači da ste uvek u vreme reklame gladni. Prekinite tu naviku. Skrenite svoje misli, uzmite da radite nešto što će vam uposliti i ruke i misli i usta: uzmite da štrikate, pozovite prijatelja ili lakirajte nokte.

NEDELJA: ISPLANIRAJTE OBROKE ZA CELU NEDELJU

Ako niste organizovani, ješćete šta vam padne pod ruku kada ogladnite. Isplanirajte svoje obroke za narednih nedelju dana, kupite sve što vam je potrebno da ih spremite i tako sprečite prejedanje.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/10/paleo-dijeta.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/10/paleo-dijeta.jpgadminDijete i ishranaDa biste smršali, treba vam mnogo više od vežbanja i dijete. Ako želite da skinete mnogo kilograma, morate da promenite i svoje ponašanje. PONEDELJAK: MUDRO UPRAVLJAJTE SVOJIM VREMENOM Jasno je da ste zauzeti, ali da li ste zauzeti baš toliko? Morate dobro razmisliti o načinu na koji trošite svoje...