5 osobina zbog koji (ne)možemo smršavitiBilo da ste noćna ptica , štreberski tip ili partijaner vaša ličnost vam može reći štošta o vašem telu . Naime , jeste li znali da va vaš karakter može otkriti koliko ste skloni debljanju te koliko teško ili lako možete smršati ?

Istraživanje koje je sproveo Američki nacionalni institut za proučavanje ponašanja potvrdilo je kako karakter osobe značajno utiče na njihovu sklonost gojenju ili pak mršavljenju.
Takav efekat usko je vezan za naše osobine poput agresivnosti, imulsivnosti, pouzdanosti, doslijednosti i povučenosti, a koje utiču na naše životne odluke. Naučnici su ovaj efekat podelili u nekoliko grupa, zavisno o kaakteru osobe:

1. Impulsivna osobe
Ovaj tip osoba opisuju nagle reakcije i promene raspoloženja. Vole životnu dinamiku i uvek su u pokretu. No, s obzirom na to kako teško zadovoljavaju svoje životne apetite, teže će smršati. Razlog je taj što teško odolevaju napastima i odriču se stvari koje im pričinjavaju zadovoljstvo.

2. Odgovorne (pouzdane) osobe
Ova osobina veže se uz doslijednos što je vrlo važno da li želite da smršati. Upornost i doslijednost potrebne su kako za režim ishrane tako i za fizičku aktivnost koja je ključna kod gubitka kilograma i održavanja linije.

3. Tihe i rezervisane osobe
Povučene i tihe osobe nisu sklone naglim i impulsivnim reakcijama što se ogleda iu njihovom stilu ishrane. Osobe ovog tipa često dobro razmisle pre nego reaguju što je, kada govorimo o strpljenju koje je potrebno da smršate, vrlo važno da li želite da postigne bilo kakve rezultate.

4. Otvorene (energične) osobe
Osobe koje žive dinamičnim načinom života iu tome uživaju, često su okružene stresnim situacijama koje značajno deluju na njihovo ponašanje, ali i životne odluke. Akumulacija stresa utiče i na način ishrane pa osobe ovog ipa često jedu s nogu i na brzinu zbog čega posežu za nezdravim i kaloričnim obrocima. Skloni su prejedanju zbog čega će se puno teže vratiti na put koji dovodi do zdravog mršavljenja.

5. Vrlo emotivne osobe
Reč je o osobama koje su sklone promenama raspoloženja. Upravo takve, nagle promene dovode do takozvanog emotivnog prejedanja. U trenucima kada je njihovo raspoloženje negativno prvo na šta pomisle je hrana zbog čega su skloni debljanju.

Isto tako, zbog negativnih emocija poput tuge i straha tokom kojih misle samo na ukusan zalogaj vrlo če se teško vratiti na stari put i rešiti se nepoželjnih kilograma.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/03/5-osobina-zbog-koji-nemožemo-smršaviti.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/03/5-osobina-zbog-koji-nemožemo-smršaviti-300x243.jpgadminZdravljeBilo da ste noćna ptica , štreberski tip ili partijaner vaša ličnost vam može reći štošta o vašem telu . Naime , jeste li znali da va vaš karakter može otkriti koliko ste skloni debljanju te koliko teško ili lako možete smršati ? Istraživanje koje je sproveo Američki nacionalni institut...