Zašto želimo ONOG koga ne možemo da imamoU svakoj vezi dolazi do svađa i to nije nešto čega bismo se trebali stideti . One često ‘ pomognu ‘ da svi problemi koje skrivamo u sebi izađu na videlo . Međutim , probleme zbog kojih dolazi do rasprava ne smemo ignorisati i moramo ih rešiti kako se svađe ne bi ponavljale . Donosimo vam spisak najgorih ljubavnih svađa i savete kako ih rešiti

Svađa oko …

1. … finansija. Prema statistikama, novac je na prvom mestu liste uzroka ljubavnih svađa. Nalazite se u finansijskoj ‘stisci’ i povezujete kraj s krajem, a vaš partner potajice troši novac na bespotrebne stvari mimo vašeg dogovora? Zbog toga se možete osećate prevareno i izdato.

“Ponekad u ljutnji izgovorimo nešto što ne mislimo, želimo povrediti ljude jer su oni povredili nas. Zapamtite da se reči izgovorene u svađi nikada se ne zaboravljaju.”

Kako ćete se nositi s tim zavisi o dubini problema, preko nekih finansijskih ‘prevara’ ne sme preći. Ako ste vi i vaš partner ovaj problem shvatili kao priliku da razradite svoje finansijske probleme i postanete iskreniji jedno prema drugome, onda ste na pravom putu.

2. … porodice. Niko nije savršen pa tako ni članovi naše porodicu. Normalno je da ponekad partneru malo iskritiziramo svoje roditelje, ali volimo ih bez obzira na sve. Međutim, što napraviti u situaciji u kojoj vaš partner govori bezobrazne stvari o vašoj porodici?

To ne smete tolerisati. Postoji granica koju partner ne sme preći i uvrede na njihov račun predstavljaju tu granicu. Isto važi i za vas, imajte takta kada iznosite svoje mišljenje o njegovoj porodici kako ga ne biste povredili.

3. … kućnih poslova.

Ovo zvuči kao mala stvar, ali za većinu parova radi se o jako velikom problemu. Pogotovo kada je samo jedna strana zadužena za sve kućne poslove.

“Prema statistikama, novac je na prvom mestu liste uzroka ljubavnih svađa.”

Ako podela obaveza predstavlja problem iu vašoj vezi, obavezno ga pokušajte rešiti, nemojte ga ignorisati. Kućni poslovi trebali bi se deliti na pola stoga recite svom partneru kako je vreme da ozbiljno razgovarate o tome.

4. … seksa. Tokom intimnih trenutaka nalazimo se u izrazito osetljivom stanju. Zbog toga je potrebno pažljivo komunicirati svaki potencijalni problem vezan uz seksualni život. Ako vam nešto ne odgovara ili ste nezadovoljni, nemojte partnera prekinuti rečenicom ‘Šta to radiš, ovo je grozno’ jer time rušite njegovo samopouzdanje.

Radije budite taktični i recite nešto poput ‘Nisam sigurna da mi ovo godi, možemo li isprobati ovo’. O problemima vezanim uz seksualni život nije lako pričati van kreveta, ali upravo bismo to i trebalo raditi jer je takve razgovore lakše voditi ‘hladne glave’.

5. … izgleda, inteligencije ili ličnost. Reči izgovorene u svađi nikada se ne zaboravljaju. Zato izbegavajte komentare na partnerov ‘račun’. Ponekad u ljutnji izgovorimo nešto što ne mislimo, želimo povrediti ljude jer su oni povredili nas. Kada vam ‘izleti’ takav komentar, izvinite se i objasnite da ste to izrekli u besu. Isto očekujte i od svog partnera i nemojte tolerisati uvrede.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/08/Loša-komunikacija-uništava-brak.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/08/Loša-komunikacija-uništava-brak-150x150.jpgadminseks i ljubavU svakoj vezi dolazi do svađa i to nije nešto čega bismo se trebali stideti . One često ' pomognu ' da svi problemi koje skrivamo u sebi izađu na videlo . Međutim , probleme zbog kojih dolazi do rasprava ne smemo ignorisati i moramo ih rešiti kako se...