3 prirodna lijeka protiv grčeva u nogamaJeste li i vi jedna od osoba koja pati od iznenadnog grčenja mišića u nogama ? Ako vas ova boljka budi iz sna ili ometa vaše svakodnevne aktivnosti , olakšanje pogledajte prirodnim rešenjima . Nudimo Imate tri olakšivača bolova u mišićima

1. Hrana bogata kalijumom
Jedan od najčešćih uzroka za grčenje mišića jest manjak kalijuma u ​​telu. Da bi uravnotežili nivoa ovog vrednog minerala jedite hranu bogatu tim važnim nutrijentom poput banana i krompira.
Možete se snabdeti kalijumom i ako redovno pijete toplu vodu u koju ste dodali kašiku jabukovog sirćeta i kašiku domaćeg meda.

“Najčešći razlozi za grčenje mišića u nogama su nedostatak kalijuma i magnezijuma, te manjak fizičke aktivnosti.”

2. Krećite se
Do grčenja u mišićima može doći i zbog manjka kretanja, odnosno višesatnog sedenja ili ležanja u istoj pozi. Najlogičniji odgovor takvoj vrsti grčeva je fizička aktivnost.
Ne zaboravite da se bavi nekom fizičkom aktivnošću, šetajte, a kada ste prikovani za ured – ustajte svakih dvadesetak minuta, rastegnite se i nastavite sa poslom.

3. Tople obloge
Kada vas uhvati grč, pritisnite sredinu bolnog mesta u trajanju od 15’tak sekundi, opustite mišić pa ponovite dok bol ne popusti. Uvek možete posegnuti i za toplim oblogama, ili toplom kupkom koja će opustiti sve mišiće.

Savet plus:
Ako ništa od navedenih rešenja ne pomaže, konsultujte se sa lekarom.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/03/3-prirodna-lijeka-protiv-grčeva-u-nogama.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/03/3-prirodna-lijeka-protiv-grčeva-u-nogama-300x240.jpgadminDuh i teloJeste li i vi jedna od osoba koja pati od iznenadnog grčenja mišića u nogama ? Ako vas ova boljka budi iz sna ili ometa vaše svakodnevne aktivnosti , olakšanje pogledajte prirodnim rešenjima . Nudimo Imate tri olakšivača bolova u mišićima 1. Hrana bogata kalijumom Jedan od najčešćih uzroka za grčenje...