3 najbolje poze za spavanjeO kvalitetu sna uveliko zavisi podloga na kojoj spavate , položaj kreveta i vreme odlaska u krevet , no značajan uticaj imaju i poze u kojima provodite noćni odmor . Isprobajte ove poze još večeras .

1. Protiv bolova u leđima

Želite li se spasiti od bola kičme, pokušajte korigovati pozu u kojoj spavate. Ljudi koji pate od upale zglobova i bolova u kičmi, trebali bi da spava na leđima. Ako se, pak, uzrok vaše boli krije u herniji diska, ili nekoj drugoj bolesti pršljenova, spavajte na stomaku i tako smanjite opterećenje na ovaj osetljivi deo tela.

2. Protiv hrkanja
“Osobe koje hrču trebale bi spavati na boku.”

Hrkanje dovodi do vibracija mekog nepca i ostalog tkiva u gornjim disajnim putevima sa jakim zvučnim manifestacijama što ometa osobu koja hrče, ali i one koje spavaju u blizini. Da bi sprečili ovu pojavu tokom noći, lezite na bok.

Preokretanje na leđa ili stomak, pak, sprečite malenim trikom. U džepove od pidžame stavite sitne gumene loptice-skočice, ili ih ušijemo na odeću za spavanje u predelu bokova i struka. Neprijatno žuljanje od strane loptica, sprečiće pomeranje u krevetu, čak u nesvesnom stanju tokom noći.

3. Protiv gorušice
Ako patite od gorušice, a ‘dizanje kiseline’ vas sprečava u noćnom odmoru pokušajte spavati pod određenim uglom. Poslužite se (anatomskim) jastucima, pa noge stavite na uzvišenje od pet centimetara. Gravitacija će sprečiti neprijatno podizanje želudačnih kiselina prema jednjaku i tako vam omogućiti lakši odmor.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/03/3-najbolje-poze-za-spavanje.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/03/3-najbolje-poze-za-spavanje-300x236.jpgadminDuh i teloO kvalitetu sna uveliko zavisi podloga na kojoj spavate , položaj kreveta i vreme odlaska u krevet , no značajan uticaj imaju i poze u kojima provodite noćni odmor . Isprobajte ove poze još večeras . 1. Protiv bolova u leđima Želite li se spasiti od bola kičme, pokušajte korigovati pozu...