10 trikova s kojima će lak na noktima potrajati nekoliko nedeljaKoliko ste puta nalakirala nokte i za dan-dva vaš lak za nokte se raspao ? Kako se to više nikada ne bi ponovilo , donosimo vam 10 saveta uz pomoć kojih ćete maksimalno produžiti vek trajanja manikira

1. Štapić za uši umočite u beli alkoholno sirće i njime očistite nokte pre nanošenja baznog laka. Tako ćete ukloniti sva prirodna ulja ili višak nanesenih koji bi mogli stvoriti barijeru između nokta i laka.

2. Koristite lepljivi bazni lak. Zahvaljujući njemu lak će bolje prionuti na nokat i biti izdržljiviji.

3. Na vrhove noktiju nanesite dva sloja baznog laka. Vrhovi su skloniji oštećenjima i zbog dodatnog sloja duže će pružati ‘otpor’.

“Ne perite ruke s antibakterijskim sapunima ili šamponima za dezinfekciju. Oni će isušiti vaše nokte i uništiti završni sloj laka pa zato birajte blage sapune.”

4. Nemojte tresti lak za nokte gore-dole. Umesto toga okrećite ga između dlanova. Tako ćete sprečiti stvaranje mehurića vazduha i uništiti postojeće. Ako na nokte nanesete lak s mehurićima, on će se pre uništi.

5. Pazite da lak ne nanesete na kožu oko nokta. Ona ‘diže’ lak s nokta i tako povećava verovatnoću da će vam se manikir okrnjeni.

6. Ne sušite nokte na toplom vazduhu. Mnogi nakon manikiranja uzmu fen za kosu, međutim, topli vazduh sprečava sušenje laka. Radije izaberite ventilator ili vrhove prstiju uronite u hladnu vodu.

7. Svaka dva dana ponovo nanesite novi sloj završnog laka. Tako ćete održavati sjaj.

8. Ne perite ruke s antibakterijskim sapunima ili šamponima za dezinfekciju. Oni će isušiti vaše nokte i uništiti završni sloj laka pa zato birajte blage sapune.

9. Svakodnevno nanosite ulje za nokte na manikir. Na taj način oni se neće osušiti i listati se, ali istovremeno ćete izbeći višak vlage koji negativno deluje na manikir.

10. Nosite rukavice kada perete sudove. Potapanje noktiju u toplu vodu i deterdžent za pranje suđa najbrži je način uništavanja manikira.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/06/10-trikova-s-kojima-će-lak-na-noktima-potrajati-nekoliko-nedelja.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/06/10-trikova-s-kojima-će-lak-na-noktima-potrajati-nekoliko-nedelja-150x150.jpgadminNega i lepotaKoliko ste puta nalakirala nokte i za dan-dva vaš lak za nokte se raspao ? Kako se to više nikada ne bi ponovilo , donosimo vam 10 saveta uz pomoć kojih ćete maksimalno produžiti vek trajanja manikira 1. Štapić za uši umočite u beli alkoholno sirće i njime očistite nokte...