Neka od mesta koje se moraju naći na listi prioritetnih dok ste na Zlatiboru, svakako jesu ovih pet. Zlatibor je jedna od omiljenih turističkih destinacija većine turista u Srbiji. Posebno kada ste na putu za Crnu Goru, jer se Zlatibor upravo tu i nalazi, na tom magistralnom putu u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Užica. Poznat po mnogobrojnih atrakcijama i raznim sadržajima kako za najmlađe, tako i za one starije koji žele mir, odmor, tišinu i boravak u prirodi. Ova planina nudi sve što vam je potrebno.

zlatibor

Spomenik

Prvo mesto koje ćete sigurno obići dok ste na Zlatiboru jeste čuveni spomenik i šetnja do njega, jer je to ruta svima dobro poznata i svima omiljena. Usput, ako se umorite tu su klupe do same šume, pa napravite pauzu, a ukoliko  poželite jahati konja i to možete, a za najmlađe tu su i poniji. Kod samog spomenika, ima i kafić pa popijte svoje omiljeno piće. Ako ogladnite i uželite se omiljenog kačamaka preko spomenika, pravac put Krčme na najbolji domaći kačamak.

Sirogojno

Preporuka za svakog ko se nađe na Zlatiboru ili u njegovoj blizini, jeste Sirogojno, poznatiji kao muzej na otvorenom prepun različitog sadržaja. Tu u njemu možete kupiti razne komade od vune, ali i mnoštvo suvenira. Možete videti domaćinstva kako su nekad izgledala, učionice, ali i pozorište na otvorenom. Opet, za slučaj da ogladnite, u njemu je restoran, pa iskoristite da probate nešto sa menija, što je svakako domaće proizvodnje, poput domaćeg soka, kiselog mleka, kajmaka, pršute i ostalih specijaliteta ovog kraja.

Gostiljsko vrelo

U blizini sela Sirogojno, na samo nekoliko kilometara, nalazi se Gostilje, poznato po svojim vodopadima, koji su najatraktivniji u proleće kada voda nabuja. Sigurno je da vas neće ostaviti ravnodušnim, jer su velika atrakcija. Voda je neverovatno čista, pa se u blizini nalazi fabrika koja ima proizvodnju upravo ove vode.

Specijaliteti sela Ljubiš

Za velike gurmane, ukoliko Zlatibor nije dovoljan po raznim ukusima hrane, svakako ono što će vas u potpunosti zadovoljiti jeste selo Ljubiš nedaleko od njega, a na magistralnom putu kada sa Zlatibora krenete prema Crnoj Gori. Poznati restoran čuvene porodice Bobana Pećinara nalazi se tu, a pored raznih domaćih specijaliteta kako ovog kraja, tako i ove kuće, jeste što imaju svoj ribnjak gde uzgajaju pastmrku, pa je za sve ljibetelje ribe ovo mesto pravi pogodak.

Ranč Zova

Ako ste željni pravog odmora u prirodi, a uz to imate mališane, ovo je mesto koje će vas sigurno oduševiti. Ranč Zova bogat je raznim životinjama, a i tu je škola jahanja, pa ukoliko želite mališane da naučite ovom divnom sportu i to je moguće. Bukova šuma je ono što ovo mesto čini toliko posebnim, a nalazi se na samo desetak kilometara od centra Zlatibora.

Što se tiče samog smeštaja, Zlatibor nudi veliki izbor što hotela, raznih vila, apartmana i ostalih soba. Za sigurno će se za svakoga naći po nešto, jer je izbor veliki pa tako dostupan svima. Preporučujemo apartmane Zlatibor da se nađu na listi prioritetnih.

------
loading...
 
loading...
--
http://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/08/zlatibor.jpghttp://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/08/zlatibor-150x150.jpgadminZanimljivostiNeka od mesta koje se moraju naći na listi prioritetnih dok ste na Zlatiboru, svakako jesu ovih pet. Zlatibor je jedna od omiljenih turističkih destinacija većine turista u Srbiji. Posebno kada ste na putu za Crnu Goru, jer se Zlatibor upravo tu i nalazi, na tom magistralnom putu u...